"Enter"a basıp içeriğe geçin

Feys ve Taco Döner Raksı

Soner bir deli oğlan. Türk kültürüne dair günlük antremanlarını aksatmaz. Demlenmiş her sohbette, kültür dinamiklerine dair orta sahada rövaşata çekmekten imtina etmez.  Türk kültürünü bütünleyen en önemli alt kültürlerin kahve, gün, öğrencilik, profesyonel çalışan, esnaf, halı saha, delikanlı kültürleri olduğu düşüncesinde.

Çocukluğundan beri profesyonel olarak; düğün, mevlüt, tebareke, kız alma, asker uğurlama, halı saha, iki film birden okazyonlarının profesyonel katılımcısı.

Hatırı sayılır bir süredir beynini kemiren bir soru ile yatıp kalkıyor: “Neden Facebook nam-I diğer Feys  herkesin günlük hayatında bu kadar yer teşkil ediyor?”

Kahvede okey oynarken sabit bir sinek vızıltısı gibi arkaplandan gelen televizyon sesindeki kakafoninin arasında “Mark Zuckerberg” ismini duyarak kulak kabartıyor. Haber spikeri Mark Zuckerberg’in tatil için Göcek’e geleceğini söylüyor. Soner’in kafasındaki seri bağlanmış  ampuller, voltaj kapasitelerini zorlayarak yanmaya başlıyor. Zaman kaybetmeden aksiyon planını tasarlayıp gerekli hazırlıkları yapıyor. Hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz; Göcek’te kayık ile teknelere dondurma satan hemşehrisi Gökhan’ı ikna edip, Mark Zuckerberg’in tatil yaptığı tekneye yanaşıyorlar. Teknenin etrafında fuleli atraksiyonlarla dört dönerek korumaların nefret dolu bakışlarına aldırmadan Mark Zuckerberg’i beş dakika bile olsa görüşmeye ikna ediyor ve tekneye çıkıyorlar. Soner, hiç zaman kaybetmeden beynini kemiren soruyu soruyor. Yapmış oldukları eylemin trajikomik travmasını atlatayazan Mark, çabanın bu soru için olduğunu görünce şaşkınlığını gizlemiyor. Soru, Türkiye ve Türk halkı ile özel bir kesişimi olan Mark’ın bildiği yerden geliyor. Harvard’ta okuduğu yıllarda üniversitenin yakınlarında sürekli olarak gittiği, taco ile döneri birleştirmiş “Tacodon” adlı restaurantın sahibi Arap Tevfik’ten yıllarca dinlemişti Türk kültürünün dinamiklerini. Facebook’u kurup dünyaya açtıktan sonra da Türkiye’ye ve Türk kültürüne olan ilgisini devam ettirdi. Dolayısıyla sorunun gelişine dömivole vurararak Soner’in kafasındaki cerahati aldı:

Neden Feys?

“Feys’ten güzel bir hatun bulur muyuz?

“Feys’den evlenilecek adam gibi adam çıkar mı? ‘Gelin ata binmiş ya nasip’ demiş”

“İlgi çeken, paylaşılan farklı videolar bulabiliyorum, iyi araştırmacı ve takipçiyim.”       

“O kadar Pilates yapıyoruz. Hatlarımın hakkını veren fotoğrafları paylaşmak boynumun borcu.

 “Çocuklar yuvadan uçtular. Okudular, evlendiler. Torunların fotoğraflarını görmek, ne yaptıklarını takip etmek istiyorum.”

“Hayvan gibi geziyorum. Tüm dünyayı arşınladım. Nerede ne yenir? Nereye gidilir? Ne yapılır? Tips & Tricks insanıyım. İşte  Eiffel kulesi, Aşk çeşmesi, Time Square, London Eye önündeki fotoğraflarım.”

“Hususi olarak Feys profilim için fotoğraf çektirdim. Büyük ezerim.”

“Çok güzelim / yakışıklıyım. Bak farklı açılardan, farklı ortamlarda ben.”

“Benim çıktığım var /  evliyim. Çok yakışıklı. İşte birlikte fotoğraflarımız. Gittiğimiz mekanlar. Çılgın eğlencelerimiz. Aleme kapak olsun.”

“Feys oyunlarında  en iyi skorları ben alıyorum.

“Bugün ‘Origami ile bütçe yönetimi, atlarla liderlik, komodo ejderleri ile inovasyonda süreklilik’ eğitimlerine katıldım. Hayatım değişti.”

“Karpuz Holding’in CEO’su ile Tasa’da yemek yiyoruz.

“Kim hangi fotoğrafı yüklemiş? Mekan Neresi? Kıyafeti nasıl? Saçı nasıl? Makyajı nasıl? Fotoğrafta yanında kimler var?

“Haydi ‘Küçük Emrah filmi izlerken taso oynayan bir milyon kişi bulabilirim’ grubu kuruyoruz.”

“Tipe bak. Beraber olduğu herife bak. Fotoğrafa bak. Kılığa Kıyafete bak. Bunda like edilecek ne var? Yoruma bak. Gittiysen ne oldu? Bize ne? Ben hepsinden daha iyiyim.”

Sık Kullanılan Feys Özellikleri ve Nedenleri

Like: “Eyvallah hacı on numara olmuş!”, “Boş değilim sana karşı”, “Artis”, “Kocasının hediyesine kıl oldum ama yine de like edelim, malzeme vermeyelim”

Share: “Bizim Rıza var ya. Hocaya kafa atmış.”, “Kocasının dostu varmış”, “Duydun mu? Bi villa daha almışlar. Değirmenin suyu nereden geliyor belli değil”

Message: “Slm paylaşımlarınızı çok beğeniyorum”, “Aynı zevklere sahibiz”, “Firmamızı tanıtmak istiyoruz bize bir randevu verebilir misiniz?” “Bu şarkıyı her dinlediğimde icim cız ediyor, ruhum büzüşüyor. Aç artık şu telefonu”

Chat: “Online görünce bir merhaba demek istedim”, Uyanık mısın?”, “Orada mısın?”

Status Update: “Pazartesi Sendromu”,”Offf..”, “Çeşmeeeeee”, “Tatil Keyfi”, “Toplantı Modu = ON”

Comment: “İlle takdir edeceksin”, “İşlerinizi çok beğeniyoruz”, “Emeğine, yüreğine, ellerine, klavyene, dimağına sağlık”.

Bu kadar detaylı paylaşım beklemeyen Soner’in ağızını kapatması kırk iki saniye sürdü. Mark’ın paylaşmış olduğu söylemler, kafasında tekrar tekrar raks ediyordu. Hazmetmesi zaman alacaktı elbet, ancak en azından hazım yolunda farkındalık kapıları aralanmış, kapıyı tamamen açacak ipuçları ve yöntem tanımlanmıştı.

02.02.2014 tarihinde Radikal’de yayınlanmıştır. 

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir